از نخستین هاب صادرات محتوای دیجیتال رونمایی شد

از نخستین هاب صادرات محتوای دیجیتال رونمایی شد

از نخستین هاب صادرات محتوای دیجیتال رونمایی شد

گروه روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد، مراسم رونمایی هاب صادرات محتوای دیجیتال در روز شنبه 9 شهریور برگزار گردید. در این مراسم، روسای برخی سازمان­ها و نهادهای دولتی حضور به هم رساندند.

از جمله امیر ناظمی، ریاست سازمان فناوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری، علی وحدت، ریاست هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات وابسته به اتاق بازرگانی ایران، مهدی محمدی، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و امیر سرکندی، مدیریت عامل شرکت توسعه محتوای پارس دیجیتال، در این مراسم شرکت داشتند.

در زمینه صادرات نرم افزار چه امکاناتی فراهم شده است؟

دکتر وحدت رئیس صندوق نوآوری، طی سخنرانی  که در این مراسم داشت، اظهار نمود که پلانی در دست است تا طی آن بستری جهت صادرات نرم افزار در کشور ایجاد گردد، زیرا توسعه چنین سامانه­ای در کشور بسیار ضروری است و ایجاد هاب صادرات محتوای دیجیتال، اقدامی در این زمینه است. او گفت: در حال حاضر ظرفیت­هایی که از لحاظ  امکانات و نیروی انسانی در کشور وجود دارد، فرصت بسیار خوبی را برای صادرات در حوزه  نرم افزار به وجود آورده است­

او اظهار خشنودی کرد که در حال حاضر، استارت­آپی در شرکت توسعه محتوای پارس دیجیتال بر روی موضوع صادرات نرم افزار مشغول کار هستند تا بتوانند با گرفتن نتایج مناسب به صادرات نرم افزار کشور کمک نمایند.

دکتر وحدت در سخنان خود با توجه به مشکلاتی که در حوزه صادرات نرم افزار وجود دارد، اذعان نمود که به طور مثال از جهت صحت سنجی نرم افزارها، مشکلاتی در صادرات  نرم افزار وجود دارد که دفتر فناوری اطلاعات وابسته به وزارت صمت، اقداماتی جهت حل این مشکلات به عمل آورده است و در حال حاضر صندوق نوآوری منتظر ارائه این نتایج می­باشد.

Picture1 - از نخستین هاب صادرات محتوای دیجیتال رونمایی شد

مراسم رونمایی هاب صادرات محتوای دیجیتال

صندوق نوآوری و شکوفایی چه خدماتی در جهت هاب صادرات محتوای دیجیتال انجام داده است؟

علی وحدت اضافه کرد: یاری رسانی به پروژه هاب صادرات محتوای دیجیتال و پروژه هایی از این نوع، از وظایف اصلی صندوق نوآوری می­باشد. از آنجا که در زمینه نرم افزار، ظرفیت بالایی در کشور وجود دارد، صندوق سعی برآن دارد که تسهیلات کافی فراهم نماید تا اثربخشی چنین فعالیت­هایی چند برابر گردد.

پس از آن در ادامه مراسم، مدیریت عامل شرکت توسعه پارس دیجیتال طی سخنانی اظهار نمود: هاب جاری به عنوان نخستین هاب صادرات محتوای دیجیتال، فعالیت­های خود را در سه بخش ارائه می­نماید. این بخش­ها در سه زمینه اپلیکیشن­های مخصوص موبایل، محتواهای ویدیویی و متحرک سازی یا انیمیشن می­باشند. خدماتی که این پلتفرم ارائه می­دهد شامل خدماتی از قبیل ترجمه، استاندارد سازی، بازاریابی دیجیتال، انتشار نرم افزارهای تولید شده و فعالیت­هایی از این دست می­باشد.

چگونه در بازار بین المللی نرم افزار وارد شویم؟ 

امیر سرکندی به عنوان عامل اجرای پروژه، ضمن اشاره به لزوم صادرات نرم افزار در دوران تحریم اذعان داشت: هاب صادرات محتوای دیجیتال اولین هاب صادرات نرم افزار است که به خوبی حمایت شده و سرمایه­ گذاری مناسبی روی آن انجام گرفته است و قرار است با تمهیدات فراهم شده، صادرات نرم افزارهای داخلی به بازارهای بین­المللی انجام پذیر گردد.

او در راستای تفاوت استانداردهای کاری در رابطه با نرم افزارهای داخلی و بین­ المللی گفت: نرم افزارهای بین­ المللی یک تفاوت عمده دارند و آن اینکه امکان پس دادن نرم افزار خریداری شده وجود دارد، زیرا خریدار یا مشتری ممکن است از نرم افزار خریداری شده رضایت نداشته باشد. یکی از امکانات هاب صادرات محتوای دیجیتال اینست که مزایا و عیوب رقابت در عرصه بین­المللی نرم افزار را، برای تولیدکنندگان داخلی آشکار می­نماید.

صادرات نرم افزار در چه زمینه­ هایی انجام­ پذیر است؟

مدیر عامل شرکت محتوای پارس دیجیتال، مزیت­های تولید نرم افزار داخلی را اینگونه برشمرد که: ایران بهشت محتواست و دارای منابع فرهنگی و ادبی فارسی فراوان و بسیار غنی بوده، همچنین از منابع مذهبی خوبی برخوردار است. گذشته از آن نیروی کار فراوان و ارزانی در کشور وجود دارد و به دلیل نرخ بالای دلار، صادرات نرم افزار می­تواند نه تنها باعث ایجاد کسب ­و کار بیشتر گردد، بلکه درآمد بالایی را به کشور وارد ­نماید.

سرکندی گفت: حوزه­هایی که تولیدکنندگان داخلی می­توانند در آن وارد شوند، تولید ویدئو، تصاویر متحرک یا انیمیشن و انواع برنامه­های کاربردی مختلف است. یکی از وظایف هاب صادرات محتوای دیجیتال، گرفتن سفارش برای تولید اپلیکیشن است. نکته مهم اینکه این هاب در قبال خدمات خود، هیچ مبلغی از تولیدکنندگان دریافت نمی­کند و تنها پس از فروش نرم­افزار، مبلغی به هاب صادرات محتوای دیجیتال، پرداخت خواهد شد.

مسئول اجرای پروژه هاب صادرات محتوای دیجیتال، در رابطه با فروش و ارائه نرم­افزار در بازارهای بین ­المللی گفت: پس از آماده شدن، این نرم افزارها در هاب مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس برای فروش عرضه می­شوند. یکی از نکات مهم جلوگیری از خام فروشی نرم­افزارهای تولید شده است. زیرا در امر صادرات، تفاوتی بین نرم افزار و نفت نیست و لازم است پردازش­های مناسب روی آنها انجام گیرد تا با سود مناسب، فروش محصولات انجام پذیر گردد. در این رابطه شعاری که هاب صادرات محتوای دیجیتال برای خود در نظر گرفته، ممنوعیت خام فروشی است.

پس از خاتمه سخنرانی­ها، این مراسم با رونمایی از سامانه پی­دی­ئی ادامه یافت. در پایان مراسم، میان متقاضیان این سامانه و مدیران شرکت توسعه محتوای پارس دیجیتال پنلی برگزار گردید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید