برگزاری اولین گردهمایی تجاری و فنی میان چندین شرکت دانش بنیان ایران و چین
اولین گردهمایی تجاری و فنی میان چندین شرکت دانش بنیان ایران و چین برگزار می گردد
همزمان با دیدار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از چین، اولین گردهمایی تجاری و فناوری میان چندین شرکت دانش بنیان ایران و چین در تاریخ 19 تا 23 آبان ماه سال 1398 در کشور چین برگزار می گردد.
در پی حمایت مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری از اهداف شرکت دانش بنیان، اولین نشست بین این شرکتهای ایران و چین در چین برپا می گردد. این مرکز وابسته به نهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشد.
قرار است در آبان ماه امسال یک هیئت فناوری که نفراتی از 50 شرکت دانش بنیان، هستند، جهت برگزاری گردهمایی در زمینه های مختلف حوزه نوآوری و فناوری به چین سفر کنند. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در راس این هیئت حضور خواهد داشت.
تعاملات اقتصاد دانش بنیان میان ایران و چین در حال گسترش است
در حال حاضر چین به عنوان یکی از شرکای قدیمی و استراتژیک ایران، با توجه به اینکه پر جمعیت ترین کشور جهان و یکی از پهناورترین کشورهای دنیاست می تواند بازار هدف مناسبی برای گسترش مبادلات بین المللی بین دو کشور ایران و چین باشد. از آنجا که مبادلات تجاری دو کشور بر پایه واردات کالاهای غیر نفتی از چین و صادرات کالاهای نفتی به چین است، بنابراین ایده مناسب، صدور خدمات علمی و کالاهای غیرنفتی به این کشور می باشد.
لذا تعاملات بر پایه تجارب تعدادی شرکت دانش بنیان می تواند در گسترش روابط تجاری دو کشور و تغییر آن از اقتصاد مبتنی بر نفت به اقتصاد دانش بنیان، بسیار موثر باشد و امکان بهبود تراز تجاری در روابط دو کشور را فراهم می نماید.
مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فنی ریاست جمهوری در نظر دارد، به منظور گسترش مبادلات مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان، در سفر دیداری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از کشور چین، تعدادی از نمایندگان 50 شرکت دانش بنیان را که در فناوری و خلاقیت کارآمد بوده اند در مشایعت معاونت ریاست جمهوری راهی سفر به چین نماید. در این سفر قرار است نشست هایی با مشارکت چندین شرکت دانش بنیان دو کشور صورت پذیرد.
نمایشگاه CHTF در چین
موضوعات مختلفی در سفر هیئت ایرانی شرکت دانش بنیان به چین مورد توجه قرار خواهد گرفت
تاریخ ورود هیئت ایرانی همزمان با برپایی یکی از بزرگترین و مهم ترین نمایشگاه های چین در حوزه فناوری با نام اختصاری CHTF می باشد که قرار است در شهر شنزن برگزار گردد. عنوان این نمایشگاه که پنجمین سال خود را پشت سر می گذاردChina High Tech Fair است و غرفه ای در این نمایشگاه نیز برای ایران تخصیص داده شده است.
نشست علمی و اطلاعاتی که بین چند شرکت دانش بنیان ایران و چین برگزار خواهد شد در دو شهر شانگهای و شنزن انجام می گیرد. طی این سفر، فعالیت های دیگری از جمله دیدار از پارک صنعتی سوژو و بازدید از نمایشگاه فناوری های پیشرفته چین انجام خواهد گرفت.
شرکت هایی که مایل به شرکت در این سفر و بازدیدهای متعاقب آن هستند می توانند به وبسایت www.tsec.ir رجوع نمایند و یا طی تماس با شماره های ۱۸-۶۳۱۰۳۳۱۳ درخواست شرکت در این هیئت اعزامی به چین را اعلام نمایند.
نمایشگاه CHTF در زمینه فن آوری های نو از اهمیت زیادی برخوردارست
نمایشگاه CHTF از چهار بخش اصلی نمایشگاه های تخصصی تشکیل شده است که شامل نمایشگاه های جامع، نمایشگاه های تخصصی، نمایشگاه ملی فناوری پیشرفته، و نمایشگاه هایی در مکان های فرعی می باشد. شرکت های داخلی و خارج از کشور مطابق با زمینه کاری خود در یکی از این نمایشگاه های مختلف شرکت می کنند.
نمایشگاههای جامع شامل غرفه های بین المللی، نمایشگاه نوآوری و تحقیقات، نمایشگاه راه اندازی استارت آپ ها با حضور چند شرکت دانش بنیان، نمایشگاه سازندگان و غیره است.
نمایشگاههای تخصصی شامل نمایشگاه صرفه جویی در مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست، نمایشگاه انرژی های جدید، نمایشگاه مواد جدید ، نمایشگاه ساختمانهای سبز می باشد.
نمایشگاه فناوری پیشرفته شامل نمایشگاه فناوری اطلاعات یا IT، نمایشگاه شهر هوشمند، نمایشگاه تولیدات پیشرفته، نمایشگاه تکنولوژی لمسی، نمایشگاه بهداشت و درمان هوشمند، نمایشگاه انواع نمایشگرها از جمله نمایشگرهای Optoelectronic، نمایشگاه صنایع هواپیمایی و هوافضا، نمایشگاه ادوات پیشرفته نظامی و غیرنظامی، و نمایشگاه فناوری سنسور می باشد.
در حاشیه نمایشگاه ها، کنفرانس ها و گردهمایی هایی نیز برگزار می گردد. برخی از آنها عبارتند از: گردهمایی فن آوری های پیشرفته چین یا Hi-Tech Forum، گردهمایی شرکت دانش بنیان، انجمن های سطح بالا که توسط وزارتخانه های چین و مقامات دولتی مربوطه برگزار می شود ، گردهمایی های فنی حرفه ای، انتشار مطبوعات، استارت آپ ها و راه اندازی محصول، و سایر کنفرانس های حرفه ای.
تجاری سازی تولیدات شرکت های دانش بنیان از اهم اهداف آنان است
شرکت دانش بنیان در قالب شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی به منظور اشتغال زایی و کسب درآمد بر پایه توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش شکل می گیرد. پایه اساسی این شرکت ها استفاده از اختراعات و نوآوری ها ست که نتایج این پژوهش ها شامل طراحی و تولید کالاها و خدمات نوین است.
تجاری سازی محصولات این شرکت ها از اهداف مهمی است که شرکت ها با استفاده از امکانات دولتی و سرمایه گذاری های خصوصی در پی دستیابی به آنها می باشند. مالکان این شرکت ها از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، ترکیب اشخاص حقیقی و دانشگاهی می باشد. اگر دانشگاه سهامی بیش از 50 درصد باشد، شرکت دانش بنیان دولتی خوانده می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.