استارت آپ های تجارت الکترونیک

سرمایه گذاری خصوصی روی استارت آپ های تجارت الکترونیک به 91 درصد رسید

سرمایه گذاری خصوصی روی استارت آپ های تجارت الکترونیک به 91 درصد رسید

تجارت الکترونیک گزارش کار سال 1397 خود را منتشر نمود. در این گزارش آمده است که نود ویک درصد سرمایه گذاری روی استارت آپ ها توسط سرمایه های خصوصی انجام شده است. در این گزارش آمده 58 درصد از کسب و کارها، بیشتر از یکسال است که مشغول فعالیت هستند. هم چنین تعداد 49197 از کسب و کارها دارای اینماد می باشند.

مرکز توسعه تجارت الکترونیک به تازگی گزارش فعالیت های بخش تجارت های الکترونیکی را منتشر کرده است. در این گزارش آماری از سال 1397 داده شده است. شرح قسمت هایی از گزارش در زیر آمده است:

ضریب کاربرد تلفن همراه در کشور در سال 96 به میزان 110.7درصد بوده که در سال 97 به میزان 113.34رسیده است و نشان می دهد که 2.54 درصد رشد داشته است.

گزارش آماری در استفاده از اینترنت چیست؟

ضریب استفاده از اینترنت در سال 96 به میزان 81.27 درصد بوده و در سال 97 به میزان 78.14درصد رسیده است و این کاربرد از میزان متوسط جهانی بالاتر بوده است.

نرخ کاربرانی که از اینترنت استفاده می کنند در سال 96 به میزان 64 درصد بوده که در سال 97 به میزان 70 درصد رسیده است. این آمار نشان می دهد ایران در میان بیست کشور جهان که کاربران زیادی برای استفاده از اینترنت دارند، در رتبه 16ام قرار دارد. طبق آمار جمع آوری شده از مرکز توسعه تجارت الکترونیک، ضریب نفوذ و کاربرد اینترنت در ایران در سال 96 به میزان 81.28 درصد و در سال 97 به میزان 78.14 درصد بوده و این آمار نشان دهنده اینست که این ضریب بالاتر از میانگین ضریب جهانی می باشد. تعداد تراکنش های خرید از طریق اینترنت در ایران معادل 1112966716 بوده است.

درصد تغییراتی که تولید ناخالص داخلی بدون در نظر گرفتن نفت داشته است 37.88 درصد بوده و درصد تغییراتی که تجارت الکترونیک در مقایسه با GDP داشته 5.28 درصد بوده است.

میزان تغییراتی که در تعداد تراکنش های مربوط به خریدهای اینترنتی پیش آمده 30 درصد بوده است. بیشترین سهم تراکنش های بانکی از طریق خریدهای اینترنتی مربوط به شهر تهران بوده است. تعداد کسب و کارهایی که دارای اینماد هستند، 49197 عدد می باشند. سهم انواع فروشگاه اینترنتی عمومی 64 درصد، سایتهای آموزشی دارای سهم 15 درصد و سایتهای تولید محتوا دارای سهم 10 درصد می باشند. تعداد 24 درصد از کسب و کارها مربوط به کسب و کارهای حقوقی و شرکتی بوده و بقیه یعنی 76 درصد از کسب و کارها شخصی یا حقیقی هستند.

Picture2 9 - سرمایه گذاری خصوصی روی استارت آپ های تجارت الکترونیک به 91 درصد رسید

نقش تجارت الکترونیک در توسعه

آمار افراد در توسعه تجارت‌الکترونیک چیست؟

طبق گزارش اعلام شده از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک، نود و پنج درصد از کسب و کارها دارای 1 تا 5 نفر کارمند و فقط پنج درصد از آنها بیشتر از 50 نفر کارمند دارند. کسب و کارهایی که بیشتر از یک سال فعالیت دارند به میزان ‏۵۸ درصد رسیده اند. درصد سهم زنان در توزیع جنسیتی 13 درصد و درصد سهم مردان 87 درصد می باشد. زنانی که مالک کسب و کار گشته اند نسبت به سال قبل از نه درصد به سیزده درصد افزایش داشته اند.

سهمی که مردان در خرید اینترنتی داشته اند برابر 67 در صد و سهم زنان در خریدها 33 درصد بوده است. جوانان حدود 63 درصد خریدهای اینترنتی از کسب و کارها را داشته اند. سرمایه های خصوصی که بر روی استارت آپ های تجارت الکترونیک سرمایه گذاری نموده اند به 91 درصد رسیده است.

نقش تجارت‌الکترونیک در توسعه چیست؟

در سالهای اخیر علاقمندی عموم مردم به استفاده از خرید و فروش های اینترنتی افزایش یافته است، تا جایی که سازمان ملل متحد در سال 1999 نقش تجارت الکترونیک در توسعه و گسترش تجارت را مهم دانست. در گزارشی که سازمان ملل ارائه نمود، این مبحث می تواند در زمینه های مختلفی از جمله توسعه نرم افزار، میزبانی وب، و خدمات مشاوره IT ایجاد اشتغال بنماید. همچنین برای مناطقی که دسترسی محدود دارند در صادرات محصولاتشان کمک نماید.

در سال 2018 به ترتیب سه کشور چین، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا بیشترین سهم در تجارت های الکترونیک را داشته اند. در همین سال حدود 1.8 میلیارد نفر خریدهای مختلف خود را از طریق انواع کسب و کار آنلاین انجام داده اند. اگر ایران بخواهد سهم عمده ای در این بازار پررونق به دست آورد، لازم است مطالعات، پژوهش ها و سیاست گذاری های زیادی در این زمینه انجام پذیرد.

برنامه ریزی در جهت توسعه تجارت الکترونیک بر چه اساسی استوار است؟

براساس مواد مندرج در اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیک، وظیفه گسترش این نوع تجارت بر عهده این مرکز قرار داده شده است. این مرکز امکان بهره مندی از بسترهای ایجاد شده و راهبردی در جهت افزایش نوآوری ها را فراهم می کند. همچنین فراهم سازی تسهیلات و حمایت از زیرساخت های فنی و منابع انسانی از دیگر وظایف این مرکز می باشد.

حمایت از نوآوری ها و گسترش مراکز مبادلات داد و ستدهای الکترونیک و نیز فرهنگ سازی و توسعه استفاده از امکانات الکترونیک و آموزش به عموم جامعه جزو وظایف این مرکز قرار گرفته است. این مرکز برای رسیدن به اهداف خود، ابتدا ابزارها، شاخص ها و استانداردهای بین المللی را شناسایی کرده و سپس بر مبنای آنها، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود در زمینه تجارت الکترونیک را برنامه ریزی می نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید