لایحهای با هدف نابودی استارتاپهای حملونقل آنلاین!
به گزارش وب سایت آموزش کارآفرینی و کسبوکار به نقل از شنبه پرس، نشست خبری بررسی پیامدهای لایحه محدودیت فعالیت تاکسیهای اینترنتی در اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی برگزار شد. در این جلسه، شهرام شاهکار و ژوبین علاقبند از اسنپ، میلاد منشیپور از تپسی و محمد کرمی و رضا الفتنسب از اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی حضور داشتند. در این جلسه از دید بزرگترین استارتاپهای تاکسی آنلاین و اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی دلایل خود برای مخالفت خود با این لایحه را اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، در جلسه به این صورت مطرح شد که اگر این لایحه تصویب شود، شهرداری به عنوان متولی نهایی حملونقل مسافر در شهر تهران، نهاد بالادست استارتاپهای تاکسی آنلاین خواهد شد.
علت مخالفت اتحادیه با لایحه محدود کردن فعالیت تاکسیهای اینترنتی
علت مخالفت اتحادیه با لایحه وزارت کشور درخصوص تولیگری شهرداری در حوزه تاکسیهای آنلاین به این صورت بیان شد:
- ابهام در توانایی نهادهایی مانند شهرداری با رویکرد سنتی برای نظارت بر کسبوکارهایی مانند تاکسیهای آنلاین
- وجود شائبه رقابت به دلیل وجود تاکسیرانی به عنوان زیرمجموعه شهرداری
- از بین بردن مزیت رقابتی تاکسیهای اینترنتی با دخالت در فرایند قیمتگذاری
- مغایرت با فرایند تسهیل صدور مجوز و بهبود محیط کسبوکار کشور
صدور مجوز توسط شهرداری که رقیب تاکسیهای اینترنتی است، منطقی نیست
میلاد منشیپور، مدیرعامل تپسی گفت: «اسنپ و تپسی به هر شهری وارد شدند یا با شکایت شهرداریها پلمپ شدند یا تا آستانه پلمپ شدن رفتند. همه مشکل شهرداری با اسنپ و تپسی، یا به قیمتگذاری ما مربوط میشود یا رشد بالای ما و هر نهادی که بخواهد در فرایند قیمتگذاری ما مداخله کند، بیزنسمدل ما را تغییر و فعالیت ما را متوقف خواهد کرد. بدون این بیزنسمدل این استارتاپها شیر بیدم و یال و اشکم میشوند!»
مدیرعامل تپسی ادامه داد: «تعداد سفرهای رانندگان را دوونیمبرابر کردیم و قیمت را برای مسافران ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش دادهایم و این یعنی افزایش بهرهوری.» او در ادامه صحبتهایش اشاره کرد که بیش از ۴۵۰ هزار راننده در تپسی ثبت شدهاند و هرگونه تصمیمی برای به هم زدن تعادل چنین کسبوکاری در این شرایط اقتصادی یک تصمیم نادرست است.»
منشیپور در رابطه با فعالیت شهرداری در این زمینه بیان کرد: «اگر شهرداری با کمک وزارت صمت آییننامه نظارتی تدوین کند، ما استقبال هم خواهیم کرد. اما صدور مجوز توسط شهرداری که رقیب ماست منطقی نیست.»
تصویب این لایحه به معنای نابودی اسنپ و تپسی است!
ژوبین علاقبند با اشاره به اینکه ۲۰ درصد ناوگان تاکسیرانی تهران بهرهوری لازم را ندارند ادامه داد: «ما میتوانیم تجربهمان را در اختیار تاکسیرانی قراردهیم تا بهرهوری ناوگان آنها بالا برود. شهرداری به جای اینکه به فکر تسلط بر اسنپ و تپسی باشد باید با کمک همافزایی با تکنولوژی ما بهرهوری ناوگانش را بالا ببرد.»
علاقبند در پاسخ به سوال خبرنگار شنبهپرس مبنی بر اینکه آخرین اقدام اسنپ و تپسی در برابر این لایحه چه بوده، گفت: «هم معاونت علمی و هم وزارت صمت و هم وزارت ارتباطات حمایتهای بیشماری از ما کردهاند و ما به ادامه این حمایتها امید داریم. اگر این حمایتها نبود مطمئنا تا اینجا دوام نمیآوردیم. در حال حاضر رایزنیها با این نهادها و همچنین نمایندگان مجلس ادامه دارد تا از تصویب این لایحه جلوگیری شود.»
او به این صورت ادامه داد: «خیلی صریح بگویم تصویب این لایحه به معنای نابودی اسنپ و تپسی است! در روزهایی که همه شرکتها در حال تعدیل نیرو هستند ما در حال استخدام ۱۸۶ نفر دیگر هستیم. سوال این است که باید از چنین کسبوکاری حمایت شود یا با مسلط کردن شهرداری بر آن نابودش کنیم؟!»
علاقبند در رابطه با پرداخت عوارض توضیح داد: «آمادگی کامل پرداخت عوارض به شهرداریها را داریم. اما عوارض باید منطقی باشد به صورتی که ما مجبور نشویم قیمتهایمان را افزایش دهیم.» او در ادامه صحبتهایش اضافه کرد که اسنپ و تپسی درمجموع روزانه یکونیم میلیون سفر درونشهری دارند و میزان جرائم در قیاس با این حجم سفر تقریبا صفر است.
بالاترین حد نظارت در اتحادیه
محمد کرمی، رئیس اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی در این رابطه گفت: «اتحادیه بالاترین حد نظارت را میتواند بر هرکسبوکار آنلاینی انجام دهد. از اخطار گرفته تا پلمپ.» او به این صورت ادامه داد که قرار شده است اداره اماکن یک بلکلیست در اختیار اتحادیه قرار دهد تا تایید صلاحیتها خیلی سریعتر از رویه فعلی انجام شود.
علت غیبت کارپینو در جلسه امروز
رضا الفتنسب، سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی دلیل غیبت کارپینو در جلسه را به این صورت بیان کرد: «کارپینو اصلا مجوزش را از اتحادیه دریافت نکرده است. و این موضوع که کارپینو چطور بدون مجوز فعالیت میکند و کسی جلوی آن را نمیگیرد برای همه ما سوال است.»
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.