مذاکره با بانک‌ها برای تخصیص اعتبارات به زنان کارآفرین

مذاکره با بانک‌ها برای تخصیص اعتبارات به زنان کارآفرین

نشست خبری معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده به مناسبت فرارسیدن دهه فجر با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد. معاون رئیس‌جمهوری…

 

ثمانه نادری 
به گزارش کسب و کار نیوز، نشست خبری معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده به مناسبت فرارسیدن دهه فجر با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد. معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده در این نشست از اعطای اعتبارات اشتغالزایی به زنان خبر داد و گفت: در حال مذاکره با بانک‌ها برای تخصیص این اعتبارات هستیم.معصومه ابتکار در پاسخ به سوال «کسب‌وکار» مبنی بر اینکه در دوران بعد از انقلاب چه اقداماتی برای زنان کارآفرین انجام شده است و درباره روند اجرای آن تا به امروز، بیان کرد: شرایط کسب‌وکار زنان پس از انقلاب دچار تحولات زیادی شده که یک دلیل آن تحصیلات زنان و افزایش شمار زنان تحصیل‌کرده است. در این شرایط زنان خواهان نوعی کسب‌وکار متناسب با انتظار جهانی و عرضه کالایی به بازار جهانی هستند که قابل  قابت باشد که از این نظر تغییرات بسیار خوبی انجام شده است، اما با این وجود هنوز زنان تحصیل‌کرده فاصله زیادی با مردان تحصیل‌کرده در پیدا کردن شغل دارند. در بیشتر استان‌ها تعداد مردان اغل دو و سه برابر  زنان است. بنابراین زنان فرصت‌های کمتری برای پیدا کردن کار دارند.
فرصت‌های شغلی زنان در صنایع دستی
وی ادامه داد: نهادهایی چون وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مسائل زنان کارآفرین را پیگیری می‌کنند و البته صنایع دستی یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌های شغلی‌ است که زنان می‌توانند از آن بهره بگیرند. کما اینکه در استان‌های مختلف به عنوان نمونه در بوشهر، فارس، خراسان‌شمالی و خراسان‌رضوی صنایع دستی زیبایی مطابق با استاندارد‌های روز دنیا توسط زنان ایجاد شده، اما مساله مهم برای زنان بازاریابی است که با دسترسی زنان به فناوری‌ها و اطلاعات روز سعی بر این است که این زمینه از فعالیت زنان رشد داشته باشد و زنان با استفاده از دانش بازاریابی قدرت عرضه محصولات تولیدی خود به بازار را اشته باشند.
تسهیل دسترسی زنان به منابع مالی و اسناد
وی درباره اعتباراتی که قرار است به زنان به طور کلی و زنان کارآفرین اعطا شود نیز گفت: ما در ستاد مربوط به اشتغال فراگیر طی ماه‌های گذشته مشکلات زنان به ویژه زنان کارآفرین را احصا و بررسی کردیم که مشکلات زنان را چطور می‌توانیم حل کنیم. یکی از مشکلات زنان بحث ضمانت‌ها و دسترسی دشوار آنها به منابع مالی و سند است. بر همین اساس برای تسهیل این امر با بانک‌ها برای تخصیص اعتبارات به زنان کارآفرین و… مذاکره کردیم و قرار است با دادن وام‌هایی برای اشتغال و حل محدودیت‌های مالی زنان شرایط را بهتر کنیم که یک مورد آن تفاهمنامه ما با بانک قرض‌الحسنه مهر بود.ابتکار در آغاز این نشست با ذکر تبریک به مناسب آغاز دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی در توضیح اقداماتی که در حوزه زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است، گفت: در دوران پس از انقلاب تحولات مهمی در حوزه زنان ایجاد شده است که مهم‌ترین آن را می‌توان در حوزه آموزش مشاهده کرد. در این مدت زنان در حوزه آموزش از مردان پیشی گرفتند و تفاوت چشمگیری بین نرخ باسوادی زنان در دوران قبل از انقلاب با پس از انقلاب وجود دارد.
رشد 50 درصدی نرخ باسوادی زنان پس از انقلاب
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی زنان در دوران قبل از انقلاب از 35 درصد به 85 درصد رسیده است، افزود: بیش از 50 درصد ورودی دانشگاه‌ها زنان هستند که در دو دهه اخیر هم می توان گفت این درصد به بالای 60 درصد رسیده است. همچنین تعداد مراکز آموزش عالی برای دختران نیز رشد داشته است. ابتکار درباره اقداماتی که در حوزه ورزش و هنر برای زنان انجام شده نیز گفت: از اوایل نقلاب تاکنون شاهد حضور خانم‌ها در میدان‌های رقابت جهانی بوده‌ایم و در عرصه موسیقی و هنر نیز حضور بانوان در عرصه‌های مختلف چشمگیر است و البته حضور آنها در رشد شاخص‌هایی مثل بهداشت، مرگ و میر کودکان و امید به زندگی نیز قابل مشاهده است. البته این تحولات مثبت به معنای نبود مشکلات در حوزه زنان نیست، بلکه هنوز هم مشکلاتی هست که لازم است برداشته شود و باید برای حل آن برنامه‌ریزی کرد و تصمیم‌گیری درست داشت.
آزادی ٢٥٠ زن زندانی معسر
ابتکار در ادامه از آزادی 250 زن زندانی معسر خبر داد و گفت: هم اکنون حدود ٢٥٠ زن زندانی معسر در کشور داریم و با این پویش امیدواریم این زنان تا شب عید و ولادت حضرت زهرا (س) آزاد شوند چون جای هیچ زن و مادری در زندان نیست. وی در پاسخ به سوال دیگر «کسب‌وکار» درباره اینکه چند نفر از این 250 نفر جزو زنان سرپرست خانوار هستند و همچنین درباره آمار کلی مربوط به تعداد زنان سرپرست شاغل، بیکار و تحت پوشش بیمه نیز گفت: هنوز چیزی اعلام نشده است و آمارهای مربوط به زنان خانوار اگرچه در بهزیستی و کمیته امداد قابل جمع‌آوری است، اما به طور کلی گردآوری نشده است که قابل ارائه باشد.
پرداخت وام تا سقف 3 میلیون به زنان سرپرست خانوار 
وی در ادامه از راه‌اندازی پورتال ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همین منظور خبر داد و گفت: پورتال ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعات این زنان از لحاظ اشتغال، بیمه، منابع حمایتی، آموزش‌ها و… را در بر خواهد گرفت. همچنین اقدام موثر دیگر درباره این زنان امضای تفاهمنامه معاونت امور زنان ریاست جمهوری با صندوق امید است که از این طریق 33 هزار زن سرپرست خانوار امکان دریافت وام تا حداکثر 3 میلیون تومان را خواهند داشت. معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در ادامه افزود: این وام برای کمک به زنان سرپرست خانوار است و شامل زنان مجردی که بالای 40 سال هستند نیز خواهد شد. وی با بیان اینکه در حوزه قوانین و مقررات نیز شاهد تحولاتی بعد از انقلاب بوده‌ایم، اظهار کرد: قوانین حمایت از خانواده حاکی از بهبود شرایط حقوقی است. اگرچه مشکلات همچنان وجود دارند، اما تحولات نافی وجود مشکلات و شکاف در وضعیت زنان نیست. ابتکار با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی صحیح، سیاست‌گذاری جامع و همکاری بین‌بخشی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: بهبود وضعیت زنان از اهداف دولت دوازدهم است و معاونت زنان در این مورد سیاست‌گذاری می‌کند. وی فراهم شدن زمینه گفتگوی بین‌نسلی و گفتگوی ملی خانواده را یکی دیگر از پیشنهادات  مطرح‌شده به معاونت زنان عنوان کرد و افزود: جلسات و نشست‌های مربوط به گفتگوهای بین نسلی تاکنون در شش یا هفت استان برگزار شده و این معاونت بر اساس دیدگاه‌های دانشگاهیان این حوزه را پیگیری می‌کند.  همچنین چندین نشست در تهران پیرامون گفتگوی بین نسلی با مخاطب قرار دادن نسل اول و دوم انقلاب برگزار شده است.
برگزاری فروشگاه و نمایشگاه ویژه زنان کارآفرین در دهه فجر 
معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری  با تاکید بر اینکه این معاونت تلاش کرده است برنامه‌هایی را برای دهه فجر برنامه‌ریزی کند که تنها تشریفات نباشد، بلکه به لحاظ محتوایی حائز اهمیت باشد،  اظهار کرد: ارائه فراتحلیل‌های پژوهش‌های خانواده نیز در این هفته جزو برنامه معاونت زنان است. همچنین نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های زنان کارآفرین درایام دهه فجر برگزار خواهد
شد. ابتکار در ادامه با اشاره به امضای تفاهمنامه باوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این تفاهمنامه به دنبال ارتقای سلامت زنان، آموزش خودمراقبی وافزایش بهداشت باروری است. همچنین موضوع پیگیری وضعیت سلامت کادر درمانی و دانشجویان پزشکی نیز در این تفاهمنامه مد نظر قرار گرفته است.
دولت به جد پیگیر مقابله با خشونت است
ابتکار با تاکید بر نقش مددکاران اورژانس اجتماعی به عنوان استراتژی مقابله با خشونت اضافه کرد: دولت دوازدهم به طور جدی پیگیر برنامه مقابله با خشونت است. وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت لایحه خشونت علیه زنان پرداخت وگفت: این لایحه آخرین راحل خود را در قوه قضائیه طی می‌کند. همچنین آموزش‌های حقوقی و مهارت‌های ارتباطی از دیگر استراتژی‌های کاهش خشونت با همکاری آموزش و پرورش است.
لزوم توسعه خانه‌های امن
معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری  اورژانس اجتماعی را از دیگر ابزارهای موثر  برای جلوگیری از بروز خشونت و تشدید آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: در سفرهای استانی اخیری که داشتم از این مراکز دیدن کردم. مراکز اورژانس اجتماعی وخانه‌های امن باید ارتقا  پیدا کنند. ابتکار یکی دیگر ازبرنامه‌های معاونت زنان را تجلیل از مددکاران اجتماعی با همکاری سازمان بهزیستی دانست و افزود: ازدیگر فعالیت های پیش بینی شده برای این ایام حضور زنان مدیر و مشاوران زن در مرقد امام خمینی (ره) خواهد بود. همچنین درطول ایام دهه فجربه سه استان گلستان، قم و کرمان سفر خواهم کرد. دراین سفرها بازدیدی از مرکز اورژانس اجتماعی، مرکز زنان کارآفرین و سازمان‌های مردم نهاد و پیگیری جلسات گفتگوی ملی خانواده  انجام  خواهد  شد.
افتتاح 10 پارک ویژه بانوان
وی همچنین از افتتاح 10 پارک ویژه بانوان در شهرهای مختلف خبر داد و افزود: بخشی از افراد معتقدند افتتاح پارک‌های ویژه بانوان در راستای تفکیک جنسیتی است.  این در حالیست که این پارک‌ها درکنار پارک‌های خانوادگی که زنان و مردان می‌توانند با هم در آنها حضور پیدا کنند فعال هستند و بدین ترتیب زنان می‌توانند در فضایی امن و راحت از فضای ورزشی استفاده کنند.
منبع: کسب و کار
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید