مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات

مراسم پایانی مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات برگزار شد

مراسم پایانی مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات برگزار شد

 مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات ، با این نتیجه گیری که تنها راه رسیدن به توسعه، تربیت انسان ها می باشد، در مراسم اختتام تینوتک در 16 شهریور سال 1398 پایان پذیرفت. در مراسم اختتامیه مربوط به مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات، که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، تیم های شرکت کننده در این مدرسه و برخی از مدیران خصوصی و مدیران دولتی حضور داشتند.

از 9 شهریور ماه سال 1398، مدرسه تابستانی با حضور دانش آموزان مدارس تهران آغاز به کار کرد. هدف از مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات، انجام پروژه های برنامه نویسی می باشد. این برنامه های نرم افزاری جهت کاربرد و فروش آنها در بازار کار تولید می شود. دانش آموزانی که در این مدرسه شرکت جسته اند، ایده های خود را با مربیان مطرح کرده و پس از پیاده سازی نرم افزاری، آنها را طی دوره موجود ارائه داده اند.

مدیریت پروژه توانمندسازی نوجوانان، صائبه سلوکی، در نشستی که به این منظور برگزار شده بود، گفت: در این پروژه 900 دانش آموز از استان های تهران، مناطق محروم خراسان رضوی و استان سیستان و بلوچستان با روند کارآفرینی آشنا شده و فعالیت هایی را در این رابطه انجام دادند. در این پروژه 70 تن از مربیان نیز، برای آموزش دانش آموزان به طور داوطلبانه در این مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات فعالیت می کردند.

Picture1 2 300x200 - مراسم پایانی مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات برگزار شد

مراسم اختتامیه مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات

پیش نیاز رسیدن به توسعه چیست؟

طی این نشست، معاون وزیر ارتباطات، امیر ناظمی طی سخنانی اذعان داشت، دو ابزار مهم یعنی تفکر انتقادی و کارآفرینی، بایستی در میان نوجوانان گسترش یابد. او ضمن تایید سخن امیر کبیر که گفته بود اگر هدف یک ساله داری، گندم بکار، اگر برای ده سال برنامه ریزی می کنی، درخت بکار و اگر برای صد سال آینده قصد برنامه ریزی داری، انسان ها را تربیت کن، اظهار داشت: جهت رسیدن به توسعه، تربیت انسان ها تنها راه حل می باشد.

او در ادامه سخنان خود گفت: انسان هایی که قرار است آینده ساز باشند، باید در زندگی با دو وسیله تفکر انتقادی و کارآفرینی تجهیز شوند، و استفاده از هر دوی این ابزار در سرفصل مطالب مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات گنجانده شده است.

اهمیت حوزه های دانش بنیان در چیست؟

در این نشست، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت نیز، سخنانی ایراد نمود. او با توجه به ظرفیت های نوآوری موجود در کشور گفت: در گذشته درس را برای درس می خواندند ولی امروزه برای رسیدن به اهدافشان، تحصیل می نمایند. کشور ایران از نظر منابع نیروی انسانی، ثروتمند است و ورود دانش آموزان به حوزه نوآوری و کارآفرینی یک ورود هوشمندانه است. او در پایان سخنان خود در نشست مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات ادامه داد: نوجوانان کشور در حال حاضر، در یک کشور دانش بنیان ایستاده اند و اگر کشور کمی عقب مانده شده، به دلیل آنست که به جنبه های دانش بنیان برای توسعه کشور توجه نشده است.

معاونت آموزش و پرورش شهر تهران در حوزه آموزش متوسطه، پانته آ دری در مراسم پایانی تینوتک گفت: برای تربیت صحیح دانش آموزان کارآفرین، نیاز به مربیان کارآفرین داریم، لذا معلمان نیز مانند دانش آموزان باید آموزش های فن آوری ببینند.
در پایان مراسم، تیم های دانش آموزی حاضر در مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات، پروژه های کارآفرینی خود در زمینه های خرید و فروش، غذا، صنایع دستی، بازی و امور خیریه را برای حاضرین در مراسم، ارائه نمودند.

Picture2 6 300x225 - مراسم پایانی مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات برگزار شد

صائبه سلوکی، دبیر پروژه ملی توانمند سازی نوجوانان کشور

اهداف مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات چیست؟

دبیر پروژه ملی توانمند سازی نوجوانان کشور، صائبه سلوکی در مورد پروژه آموزشی و کارآفرینی چنین می گوید:

پروژه نگرش کارآفرینی در بستر فن آوری اطلاعات، از اسفند ماه 1397 آغاز شده است. هدف از این پروژه وارد کردن مباحث کارآفرینی در مدارس دولتی می باشد تا دانش آموزان بتوانند با فن آوری و کارآفرینی آشنا گردند. در حال حاضر این پروژه توانسته حدود 900 دانش آموز را آموزش دهد تا با مهارت های کارآفرینی، مهارت های زندگی، تفکر انتقادی و کارهای تیمی آشنا گردند.

این پروژه، یک پروژه ملی بوده و مخصوص تهران نیست و در شهرستان های استان تهران، استان های کم برخوردار مثل سیستان و بلوچستان و نواحی کم برخوردار خراسان رضوی نیز قرار است اجرا گردد و در دیگر نواحی کشور نیز ادامه پیدا کند. اولین موضوعی که در مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات مورد بحث قرار گرفت، تولید برنامه های نرم افزاری با رویکرد ورود به بازار کسب و کار می باشد.

در مراسم 8 روزه مدرسه تابستانی چه فعالیت هایی انجام شد؟

او در مورد فعالیت های 8 روزه این مراسم گفت: دانش آموزانی که با فرآیند کسب و کار آشنا شده اند، در این 8 روز وبسایت نمایش پروژه های خود را خودشان ایجاد نموده اند و در حضور سرمایه گذاران و صاحبنظران این حوزه، به نمایش گذاشته اند. او گفت: تعدادی از دانش آموزان، فارغ التحصیل و تعدادی در سال های آخر دبیرستان هستند که می توانند در شرکت های فن آوری اطلاعات، مشغول به کار شوند و یا در دوره های کارآموزی شرکت نمایند.

در حال حاضر 8 شرکت اظهار تمایل کرده اند که از ظرفیت های این دانش آموزان استفاده نمایند. رنج سنی دانش آموزان این پروژه از 12 تا 18 سال است ولی در مدرسه تابستانی فن آوری اطلاعات 6 تیم در رنج سنی 9 تا 15 سال در زمینه تولید نرم افزارهای بازی سازی و 7 تیم در رنج سنی 15 تا 18 سال در تمامی زمینه های خرید و فروش، غذا، صنایع دستی، بازی و امور خیریه شرکت داشتند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید