مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایه‎گذاری استارت‌آپ‌ها (1)

مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایه‎گذاری استارت‌آپ‌ها

صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوقی است که هدف آن، سرمایه‌گذاری روی استارت­ آپ­‌ها به صورت غیر مستقیم است. علی ناظمی، معاون صندوق نوآوری و شکوفایی در جلسه خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد که: در صورت سرمایه‌گذاری در اینگونه صندوق‌ها، در واقع روی استارت­ آپ­‌ها سرمایه‌گذاری می­‌گردد.

ناظمی در این جلسه خبری که در روز 25 تیرماه برپا شده بود، اطلاع داد که دولت، صندوق نوآوری را به منظور نمایندگی از جانب خود وارد حوزه نوآوری و دانش بنیان نموده است و هدف از آن پشتیبانی از ارتقاء نوآوران و استارت­ آپ­‌های کشور بوده است.

اهمیت نوآوری

او در ادامه افزود: دولت به دلیل اهمیت مقوله نوآوری، خود را وارد این حوزه کرده است، زیرا این بخش در رشد اقتصادی کشور و بالا بردن نرخ اشتغال بسیار تاثیرگذار است. به دلیل شکست­‌هایی که در بخش نوآوری شاهد آن بوده‌ایم، برای دولت التزام‌آور شده است که خود را در حوزه نوآوری وارد نموده و کمک نماید که در این راستا هم بازار عملکرد صحیحی داشته و هم مشکلات ایشان حل شود.

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه سخنانش گفت: طبق تجربه‌ای که در دنیا شاهد آن بوده‌ایم، دولت­‌ها از سه ناحیه وارد حوزه نوآوری می­‌گردند، از طریق منابع مالی، از طریق قانون‌گذاری و یا از سوی تقاضا. ورود از سوی منابع مالی و خدماتی باعث می­‌شود که دولت جهت سرمایه‌گذاری روی واحدهای نوآوری، یا از طریق ایجاد تسهیلات وام برای آن‌ها و یا تسهیلات مالیاتی، کمک­‌هایی به رشد نوآوری داشته باشد.

مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایه‎گذاری استارت‌آپ‌ها 2 - مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایه‎گذاری استارت‌آپ‌ها

مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی از چه طریق امکان‌پذیر است؟

علی ناظمی گفت: صندوق نوآوری با ورود به حوزه سرمایه‌گذاری از سه طریق سرمایه‌گذاری مستقیم، جذب سرمایه‌گذاران و بازار سرمایه، در سود و ضرر پروژه‌های نوآوری شریک خواهد شد. در روش سرمایه‌گذاری مستقیم صندوق به عنوان نماینده دولت، در 40 درصد سهام شرکت سهیم شده و بخش خصوصی 60 درصد سهام را خواهد داشت. البته این نوع سرمایه‌گذاری باعث می­‌شود دولت صاحب شرکت گردد و ابعاد دولت بزرگتر می­‌گردد.

او در ادامه برای ممانعت از این کار، توضیح داد که دو روش جدید سرمایه‌­گذاری به روش­‌های سرمایه‌گذاری صندوق اضافه شده است، و از ابتدای سال 98 دولت با صندوق‌های جسورانه مشارکت می­‌کند. بدین معنا که در صندوق‌های جسورانه بورسی و یا صندوق‌های خصوصی که از سوی سازمان بورس برای آن‌ها اساسنامه و دستورالعمل منتشر شده، مشارکت می­ن‌ماید.

علی ناظمی ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور مشارکت در صندوق و یا تاسیس آن‌ها تا 40 درصد سرمایه‌گذاری می‌­کند. این روش بهترین روش پشتیبانی از استارت ­آپ‌­ها می‌­باشد.

مدل جدید سرمایه‌گذاری؟

مدل جدید دیگر سرمایه‌گذاری، به نام هم‌­سرمایه‌گذاری است، در این روش صندوق به عنوان نماینده دولت، خود وارد مشارکت نشده، بلکه به دیگر شتاب دهنده‌­ها به عنوان صندوق­‌های پژوهشی اعلام می­کند در صورت هر واحد سرمایه‌گذاری بر روی شرکت­‌های نوآوری، دولت 4 برابر منابع مالی در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد. هدف از روش هم‌­سرمایه‌گذاری ایجاد تمرکز بر روی پروژه‌های حیاتی کشور است.

ناظمی ادعا کرد که طبق مصوبه سال 98 دولت مبلغ دو هزار و 850  میلیارد ریال جهت مشارکت در بخش صندوق­های بورسی و خصوصی، 5 هزار میلیارد ریال در بخش هم­سرمایه گذاری و 2 هزار میلیارد در بخش سرمایه گذاری مستقیم، اعطای سرمایه‌ را پیش‌بینی کرده است.

او در باره مشکلات مشارکت دولتی اذعان کرد: شراکت دولتی چون دارای نوسان مدیریتی است، کمی کار را پیچیده می­‌کند، اما تلاش بر بهبود بخشیدن به شرایط مشارکت است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در خاتمه گفت: هر استارت­ آپ علاقه‌مند می­‌تواند به صندوق‌های پژوهشی و دیگر صندوق‌های فعال در حوزه نوآوری مراجعه کرده و پس از گذراندن مراحل پذیرش، از خدمات و پشتیبانی این صندوق‌ها استفاده نمایند. صندوق نیز به ازاء سرمایه‌گذاری صندوق‌­ها چهار برابر سرمایه‌گذاری‌شان، منابع مالی به آن‌ها اختصاص می­‌دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید