مشکلات امروز استارتاپها اسباب خنده آیندگان خواهد بود!
در حاشیه اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران، خبرگزاری شنبهپرس گفتگویی با رضا الفتنسب، عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی داشت. الفتنسب در رابطه با دهمین جشنواره وب و موبایل ایران میگوید: «دراختتامیه دهمین جشنواره وب و موبایل ایران حدودا ۱۲۰۰ مهمان داشتهایم. برای اولین بار نمایشگاه استارتاپها را در جشنواره داشتیم و حدود ۳۰ استارتاپ از تهران و شهرستان، در این نمایشگاه شرکت کردند. اتفاق خوب این جشنواره بازدید شخص وزیر ارتباطات از جشنواره بود و اینکه از نزدیک با استارتاپها صحبت و حرف آنها را شنید و با مشکلاتشان آشنا شد. به نظر من آقای وزیر پیگیر این مسائل خواهند بود تا در دولت و در حد امکان آنها را حل و فصل کنند.»
دستاورد جشنواره وب و موبایل
سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی در رابطه با نتیجهای که این جشنواره به همراه خواهد داشت بیان میکند: «ما این جشنواره را یک دورهمی میبینیم که استارتاپها و فعالین این حوزه از نزدیک با یکدیگر آشنا میشوند و مشکلاتشان را باهم مطرح میکنند و احتمالا یک سری اطلاعات و تجربیات را با یکدیگر درمیان بگذارند. در کنار تمام این مسائل، مدیران دولتی در برنامه حضور پیدا میکنند و از نزدیک با مشکلات و مسائل این کسبوکارها آشنا میشوند. به نظر من این میتواند نتیجه خوب برگزاری چنین جشنوارهای باشد.»
مشکلات امروز ما، اسباب خنده آیندگان!
در جواب به این سوال که اتحادیه مشخصا برای بحث فیلترینگ که اخیرا در رابطه با برخی انواع استارتاپ پیش آمد، چه اقداماتی انجام داد میگوید: «در حال رایزنی و مذاکره هستیم. برای مثال در حوزه تاکسیهای آنلاین که بیشترین مشکل را تابه حال داشتیم، در حال حاضر اتحادیه با اداره اماکن کاملا هماهنگ شده است. در حوزه فیلترینگ هم به زودی جلساتی برگزار خواهد شد. دوستان مطالبه میکنند و وظیفه اتحادیه است که چنین مسائلی را پیگیری کند. قطعا اگر مشکلی از کسبوکارها حل نشود، وجود اتحادیهها و انجمنها و سازمانها عملا فایدهای ندارد. میتوان گفت کار اصلی چنین مجموعههایی پیگیری مشکلات موجود است. ولی در حالت کلی باید درنظر داشت که شرایط، بسیار شرایط خاصی است؛ قوانین هم، قوانین خاص سنتی است و این مسیر یک شبه درست نخواهد شد. حل این مسائل نیاز به زمان دارد تا کمکم بتوانیم مشکلات را با همراهی مردم رفع کنیم. وقتی مردم از سرویسها استفاده میکنند و رضایت دارند، دولتها و سازمانهای دولتی نمیتوانند برای کسبوکارها مانع ایجاد کنند. این فقط به زمان نیاز دارد و انشالله تمام مسائل حل میشود. همانطور که الان نسبت به ۱۰ سال قبل، شرایط بسیار متفاوتتر و بهتر است، ۱۰ سال آینده قطعا فضا تغییرات اساسی نسبت به حال خواهد داشت و در آن زمان به تمام این مشکلات خواهیم خندید که یک کسبوکار را برای چه علتی فیلتر کردند. این استارتاپها پیشگام هستند و چنین مشکلاتی در اوایل راه وجود دارد.»
امضای تفاهمنامه با قوه قضاییه
در پایان رضا الفتنسب از اتفاق خوبی که برای اولین بار در این اتحادیه انجام میشود، خبر میدهد و میگوید: «در حوزه شکایات، اتاق اصناف ایران با قوه قضاییه تفاهمنامهی امضا کردند که بر مبنای آن قرار است شکایتهای صنفی به صورت الکترونیکی حل و فصل و داوری شود. احتمالا اتحادیه کسبوکارهای مجازی به عنوان اولین اتحادیه خواهد بود که این طرح به صورت پایلوت در آن انجام میشود. به نظر من اجرایی شدن این طرح اتفاق بسیار خوبی است که براساس آن، داوریها توسط داورانی از همین صنف انجام میشود و دیگر برای رسیدگی به شکایات، به دادگاهها مراجعه نمیشود. در این شیوه، شکایاتی که در حوزه صنفی باشد هم از طریق اپلیکیشن و به صورت کاملا مجازی انجام میگیرد و رای داوران کاملا مورد قبول قوه قضاییه است. احتمالا اسفندماه برای جذب داور، فراخوانی خواهیم داشت و از میان کسبوکارهای اینترنتی، افراد داوطلب نامنویسی کرده و دورهای میگذرانند و پس از دادن آزمون، داور میشوند. احتمالا اردیبهشت سال آینده این سرویس راهاندازی خواهد شد.»
منبع: شنبه پرس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.