نشست وزیر بهداشت با استارتاپ‌های حوزه سلامت برگزار شد

نشست وزیر بهداشت با استارتاپ‌های حوزه سلامت برگزار شد

به گزارش وب سایت آموزش کارآفرینی و کسب‌وکار به نقل از شنبه پرس، سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت و درمان با مدیران ۱۵ استارتاپ در حوزه سلامت دیجیتال دیدار و گفت‌وگو کرد. در این نشست مدیران ۸ استارتاپ‌ توانستند چند دقیقه‌ای درباره دغدغه‌ها، نیازها و درخواست‌هایشان با وزیر بهداشت صحبت کنند؛ صحبت‌هایی که باید پیش از برگزاری جلسه، تاییدیه طرح کردن آن را دریافت می‌کردند. آنها در رابطه با تعرفه‌ها، دسترسی به سامانه‌های وزارت بهداشت، منتورینگ و سرمایه‌گذاری مسایلی را با وزیر مطرح کردند. از جمله استارتاپ‌های حاضر در این نشست می‌توان به استارتاپ‌های دکتر من، هاسپیتل، زوپ، فول‌فکر، ابر سلامت، توانیتو، نبض، شفاجو، اِی زی سنس و تله طب و دونیت اشاره کرد.

 

نقد وزیر بهداشت بر وزارت‌خانه‌اش

وزیر بهداشت پس از صحبت مدیران استارتاپ‌ها با اشاره به اینکه تصور می‌کرده وضعیت استارتاپ‌های سلامت از آنچه می‌بیند بهتر باشد، این موضوع را نقدی بر وزارت بهداشت دانست.

او گفت: «بخشی از سفارش‌های استارتاپ‌های حوزه سلامت باید از سوی وزارت بهداشت باشد و چون در حوزه‌های مختلف به شدت تعصب بر روی عدم ورود افراد غیرصنف وجود دارد، ممکن است همراهی و همکاری با مدیران و فعالان استارتاپ‌ها، در حد انتظار نباشد. لذا این نقد، بر وزارت بهداشت وارد است و زمان و مطالبه عمومی در آینده می‌تواند این مشکلات را برطرف کند.

هاشمی گفت: «حدود ۸۰ درصد از عوامل موثر بر نظام سلامت، در اختیار وزارت بهداشت نیست و سایر دستگاه‌ها و نهادها نقش موثری در این زمینه دارند. اما در برخی موارد، باور به تولیت وزارت بهداشت، ممکن است مانع از فرصت‌سازی مناسب برای رشد و تقویت استارتاپ‌های حوزه سلامت شود.»

 

تا زمانی‌که وزارت بهداشت سراغ استارتاپ‌ها نیاید، نیازی به مجوز نیست

دکتر سید محمود تارا، رییس دفتر مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این نشست خطاب به مدیران استارتاپ‌ها گفت تا زمانی که برای اعطای مجوز خودمان سراغتان نیامده‌ایم، شما نیازی به مراجعه به ما ندارید.

در این جلسه گفته شد در صورتی که مدیران استارتاپ‌ها جایی احساس کردند به آیین‌نامه‌ یا چارچوب خاصی در حوزه سلامت نیاز دارند، آنها را تدوین و به وزارت بهداشت پیشنهاد دهند تا با همراهی وزارت بهداشت بتوانند گام بردارند. همچنین مقرر شد برگزاری جلسات مشترک بین استارتاپ‌های حوزه سلامت، وزارت بهداشت و سازمان‌های ذی‌ربط ادامه پیدا کند تا با همراهی و همفکری بتوانند راه حل مشکلات استارتاپ‌ها را پیدا کنند.

 

وزارت بهداشت در چه زمینه‌هایی می‌تواند به استارتاپ‌های حوزه سلامت کمک کند؟

برخی از کارشناسان این حوزه معتقدند وزارت بهداشت می‌تواند در این زمینه‌ها به صاحبان استارتاپ‌ها در حوزه سلامت دیجیتال کمک کند:

– توسعه مشوق های مالیاتی

– کمک به توسعه مدل‌های تامین مالی و تسهیل در مدل‌های جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی مستقیم FDI

– توسعه برخی سیاست‌های حمایتی از طریق تدوین برنامه‌های مشترک و تفاهم‌نامه‌های بین بخشی با دستگاه‌هایی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات، وزارت صمت، وزارت اقتصاد، وزارت کشور(شهرداری‌ها)، شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و …

-کمک به رفع چالش‌های بین استارتاپ‌ها و برخی مراجع مانند قوه قضاییه، شهرداری‌ها، امور مالیاتی، تامین اجتماعی، نهادهای انتظامی و …

– کمک به توسعه رقابت‌پذیری استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوآور سلامت دیجیتال از طریق توسعه محیط مقرراتی

– ایجاد تسهیلات در دسترسی‌ به زیرساخت‌های موجود مانند شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت‌های مخابراتی و …

– تسهیل در دسترسی به خدمات اپراتورهای مخابراتی ثابت و همراه برای توزیع خدمات حوزه سلامت دیجیتال (تسهیل در تعرفه‌ها و دسترسی ارزان به شبکه و رفع انحصارهای احتمالی)

– پشتیبانی وزارت بهداشت از سرمایه‌گذاران سلامت دیجیتال که می تواند باعث اقبال متولیان اصلی درمان و سرمایه‌گذارانی از درون حوزه سلامت و درمان و دارو، به نوآوری‌های سلامت دیجیتال شود.

– دسترسی کنترل شده به داده‌ها و سامانه‌های حوزه سلامت، درمان، دارو و بیمه سلامت. تدوین قواعد، ضوابط و روش‌هایی به منظور تامین و تضمین ملاحظات این دسترسی‌ها، مانند رعایت حریم شحصی و امنیت شبکه و داده‌ها به سهولت مقدور است.

– همفکری با استارتاپ‌های سلامت دیجیتال در تعیین اولویت‌های تحقیقاتی پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سایر ارگان‌های وابسته به وزارت بهداشت

– دسترسی به منابع R&D  ، مطالعات و پژوهش‌های انجام شده در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های علوم پزشکی

– تشکیل کارگروه نوآوری‌های سلامت دیجیتال از سوی استارتاپ‌ها که می‌تواند نقش اتاق فکر وزارت بهداشت را در این حوزه ایفا کند؛ از جمله همفکری در تدوین سند تحول دیجیتال در حوزه سلامت .

– تسهیل و مساعدت‌ در تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی

 

این نشست با همت معاونت اجتماعی وزارت بهداشت (دکتر سید محمد هادی ایازی) و با حضور معاونت برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت (دکتر علی اکبر حقدوست)، رییس دفتر مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت (دکتر سید محمود تارا)، مشاور وزیر و دبیر ستاد امور کارآفرینی و اشتغال (محمد میرزابیگی)، معاون آموزشی وزارت بهداشت (دکتر باقر لاریجانی) و دبیر اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برگزار شد (رضا الفت‌نسب) برگزار شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید