نماد اعتماد الکترونیکی

کسب و کارهای اینترنتی باید نماد اعتماد الکترونیکی بگیرند

کسب و کارهای اینترنتی باید نماد اعتماد الکترونیکی بگیرند

نماد اعتماد الکترونیکی یا Electronic trust icon، نمادی است که باید کسب و کارهای آنلاین قابل اعتماد، آن را دریافت نمایند، ولی طبق اولین نتایجی که از پایشگر هوشمند، حاصل شده است فقط حدود 54 هزار کسب و کار آنلاین دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند. سامانه پایشگر هوشمند وظیفه بررسی میزان اعتماد به هرگونه کسب و کار اینترنتی را برعهده دارد. رئیس مرکز گسترش تجارت الکترونیک، علی رهبری در این رابطه گفته است: حدود 380 هزار کسب و کار آنلاین وجود دارد که بدون اخذ این نماد، همچنان مشغول به کار هستند.

پایشگر هوشمند، سامانه ای است که کسب و کارهای اینترنتی را رصد می نماید. کمیته نظارت بر کسب و کارهای آنلاین، مدیریت این سامانه را برعهده دارد. جلسه این کمیته در مرکز گسترش توسعه تجارت الکترونیکی در 13 شهریور، تشکیل شد و طی این جلسه از سامانه پایشگر هوشمند، پرده برداری گردید. در این جلسه چگونگی اجرایی شدن اولین مرحله از این سامانه مورد بحث قرار گرفت.

Picture1 3 300x152 - کسب و کارهای اینترنتی باید نماد اعتماد الکترونیکی بگیرند

جلسه رونمایی سامانه پایشگر هوشمند

نحوه بررسی اعتماد کسب و کارهای آنلاین چگونه است؟

رئیس مرکز گسترش تجارت الکترونیک، علی رهبری طی این جلسه در مورد نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی گفت: در گذشته نظارت بر فعالیت های کسب و کارهای اینترنتی به صورت سنتی انجام می گرفت و اشخاصی مسئول بررسی مشاغل آنلاین بودند ولی در پی اقداماتی که در چند ماه قبل انجام گرفته، در حال حاضر طرح سامانه پایشگر هوشمند اجرایی گردیده است. به دنبال اجرایی شدن این طرح، 3500 کسب و کار آنلاین که دارای نماد اعتماد الکترونیکی بودند، به صورت هوشمند تحت پایش و بازرسی این پایشگر قرار گرفتند.

او در ادامه سخنان خود گفت: سامانه پایشگر هوشمند از سه جنبه متفاوت، کسب و کارهای آنلاین را مورد پایش قرار می دهد. اولین مورد پایش از نظر فروش کالاهای ممنوعه می باشد، دومین مورد از جنبه دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی و سومین مورد از نظر استفاده از درگاه های پرداخت الکترونیکی است که وبسایت های اینترنتی کسب و کارها، تحت نظارت و بازرسی قرار می گیرند.

نتایج بررسی نماد اعتماد الکترونیکی چه بوده است؟

علی رهبری در رابطه با پایش های انجام شده اظهار نمود: پس از پایان کار، آمار نتایج حاصله نشان می دهد که حدود هفتاد وبسایت، فروش کالاهای ممنوعه ای ازجمله رمزارز، سکه های طلا، دارو و اقلام ممنوعه دیگر را انجام می دادند. تعدادی حدود 180 وبسایت نیز، لوگوی نمایش نماد اعتماد الکترونیکی را جعل کرده بودند و در وبسایت خود قرار داده بودند. در حدود 330 وبسایت دیگر، با آنکه نماد اعتماد الکترونیکی ایشان، باطل شده بود یا تاریخ اعتبار آن گذشته بود و یا به صورت تعلیق درآمده بود، باز هم در وبسایت خود درگاه فعال پرداخت بانکی اینترنتی داشتند.

رئیس مرکز گسترش تجارت الکترونیکی در مورد اجرایی شدن مراحل دیگر این سامانه، گفت: طرح پایشگر هوشمند، در فازهای بعدی اجرایی شدن خود، همه وبسایت های اینترنتی کسب و کارهای آنلاین و حتی مشاغلی که از طریق شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها فعالیت می کنند را به صورت مستمر، مورد بررسی و پایش قرار خواهد داد.

علی رهبری در مورد گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی توسط کسب و کارهای اینترنتی گفت: تاکنون حدود 54 هزار کسب و کار آنلاین توانسته اند این نماد را کسب کنند و البته حدود 380 هزار عدد از این مشاغل بدون دریافت نماد اعتماد الکترونیکی مشغول کار هستند.

نحوه رفتار با کسب و کارهای آنلاین متخلف چگونه است؟

رهبری در رابطه با تغییر پارادایم در مرکز گسترش تجارت الکترونیکی اذعان کرد: این مرکز سعی بر آن دارد که سخت گیری های اولیه در مورد صدور مجوز دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را کاهش دهد و در این زمینه گام هایی نیز برداشته است. این مرکز در تلاش است در مرحله صدور مجوز، نظارت و کنترل دقیق تری را بر روی فعالیت های کسب و کارهایی که در دنیای مجازی کار می کنند، داشته باشد.

در جلسه رونمایی سامانه پایشگر هوشمند، معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور، جواد جاویدنیا، که دبیر کار گروه ارزیابی مصادیق مجرمانه نیز هست، گفت: فضای مجازی توسط دستگاه های مختلفی رصد می شود و با وبسایت های متخلف نبایستی به گونه ای برخورد شود که با اولین اخطار، نماد کسب و کارشان باطل گردد. اینگونه وبسایت ها لازم است زمانی را برای ابراز اعتراض خود داشته باشند.

جاویدنیا اعلام کرد: اگر وبسایت هایی اقدامات مجرمانه ای انجام دهند، این جرم ها لازم است توسط دادستانی مورد بررسی واقع شود و در صلاحیت کمیته ای که بر کسب و کارهای اینترنتی نظارت دارد، نمی باشد.

او گفت: نظارت بر تخلفات فضای مجازی از طریق دستگاه های تخصصی انجام می گردد. مرکز گسترش تجارت الکترونیک باید تاریخ انقضای دامنه های اینترنتی را بررسی کند تا فردی نتواند از نماد اعتماد الکترونیکی صادر شده سوءاستفاده نموده و برای سایت جدید دیگری به کار گیرد.

هم اکنون، کارگروهی از پلیس فتا و دادستانی کل کشور تشکیل شده که به شناسایی وبسایت های فیشینگ و برخورد با آنها می پردازند. البته برای ساماندهی هرچه بیشتر، لازم است سامانه هایی جهت تشخیص تخلف در پرداخت ها، ایجاد شده و بانک مرکزی و سامانه های کاشف موضوع تخلف را پیگیری کنند. او اظهار خوشبختی کرد که تاکنون اقدامات موثری صورت گرفته و درگاه های متخلف در کمتر از 24 ساعت شناسایی و مسدود می گردند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید