آیا شهرداری مسئول نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی خواهد شد؟

آیا شهرداری مسئول نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی خواهد شد؟

تاکسی‌های اینترنتی در صورت ابلاغ آیین نامه جدید، زیر پوشش مدیریت شهرداری قرار خواهند گرفت. مدیرعامل تپ­سی در مخالفت با این طرح گفت: این کار نارضایتی مردم را در خود خواهد داشت، زیرا شهرداری رقیب ارگان تاکسی‌های آنلاین است.

با توجه به اینکه دو نرم افزار تاکسی نت، باعث کاهش ترافیک و راحتی مردم در حمل و نقل شهری شده­ بود، حدود دو سال پیش شهرداری تهران درخواست کرد که این نرم افزارها به شهرداری واگذار گردد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، محسن پورسید آقایی، درخواست کرد که دو نرم افراز تپ­سی و اسنپ به شهرداری واگذار گردد. در همان زمان در وزارت کشور هم لایحه جدیدی در این رابطه تدوین گردید و شورای شهر نیز از این موضوع طرفداری کرد.

در آن زمان، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ و نقل شورای شهر، محمد علیخانی نیز گفت که دو شرکت تاکسی آنلاین باید زیر نظر سازمان تاکسی­رانی قرار بگیرند. او گفت: اگر این شرکت­‌ها مخالفت کنند، مدیریت شهری قادر است با ابزارهای خود با این شرکت­‌ها برخورد نماید.

آیا شهرداری مسئول نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی خواهد شد 2 - آیا شهرداری مسئول نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی خواهد شد؟

واکنش مدیران تاکسی‌­های اینترنتی در قبال طرح نظارت شهرداری چه بود؟

در راستای پاسخگویی به نظرات عوامل شهرداری، مدیرعامل اسنپ و مدیرعامل تپ­سی واکنش نشان دادند.

صاحب استارت‌آپ اسنپ، ژوبین علاقه‌بند، ضمن اعتراض به این موضوع در مرداد ماه سال پیش، گفت: شرکت اسنپ می­تواند گزارش سفرهایش را به شهرداری بدهد تا آنها جهت بالابردن کیفیت زندگی شهری، از این آمار استفاده نمایند ولی تحت نظر شهرداری نخواهیم رفت.

مدیرعامل تپ­سی، میلاد منشی‌پور ضمن انتقاد به این رفتار شهرداری گفت: در صورت تصویب این طرح، بعد از تاکسی‌های آنلاین، نوبت به بقیه استارت­ آپ­‌ها خواهد رسید و آنها در معرض خطر واقع می­‌شوند.

در حال حاضر، پس از آنکه دو سال از این موضوع گذشته، شاهد آن هستیم که وزارت کشور آیین نامه نظارت بر تاکسی­‌های اینترنتی را تدوین کرده و بعد از ابلاغ آن، شورای‌ عالی ترافیک موظف به اجرایی کردن آن خواهد شد.

پور سید آقایی در این رابطه گفت: پس از تصویب طرح در شورای ‌عالی ترافیک، این تاکسی­‌ها تحت نظر شهرداری قرار خواهد گرفت، البته قرار است نتیجه نهایی در اولین جلسه شورا مشخص گردد.

نظر مدیرعامل تپ­سی، میلاد منشی‌پور، متفاوت بوده و معتقد است: امکان عملی شدن این طرح کم است و آقای پور سید آقایی اصرار بر اجرایی شدن طرح دارد.

او گفت: اجرای این طرح برای تاکسی‌های اینترنتی بسیار کشنده است و اجرایی شدن آن مجوز شرکت­‌ها را از وضعیت فعلی خارج می­‌کند.

تاکسی‌های اینترنتی تحت چه پوششی هستند؟

در حال حاضر این تاکسی‌­ها تحت پوشش اتحادیه و وزارت صمت یا همان وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند و از آن‌ها مجوز می­‌گیرند.

از آنجا که شرکت تاکسی­رانی در رقابت با تاکسی‌های آنلاین است امکان نظارت این ارگان بر اینگونه تاکسی­ باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد.

او می­‌گوید: در صورت وقوع این اتفاق، شهروندان نیز با مشکلات سرویس رسانی مواجه شده و میزان رضایت کاربران از نحوه کارکرد و استفاده از تاکسی­ آنلاین افت زیادی خواهد کرد. در هیچ کجا نظارت رقیب را بر اینگونه کسب و کارها اعمال نمی­‌کنند.

منشی پور ادامه داد که طبق تصویب هیئت وزیران در سال 95، به تاکسی‌های آنلاین مجوز داده شده و به نحوه کار آن‌ها طبق دستورالعمل نظارتی رسیدگی می­‌گردد.

او گفت: تدوین این دستورالعمل مدت‌ها طول کشیده و حال باید دید معاونت حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران در اصرار بر طرح نظارت تاکسی­رانی بر تاکسی­‌های اینترنتی دنبال چه هدفی می­‌باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید