کرایه تاکسی در ساعتهای مختلف روز تغییر میکند
کرایه تاکسی با توجه به زیرساختهای فراهم شده، در ساعات مختلف روز متغیر میگردد. این صحبتی است که مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، علیرضا قنادان، در جلسهای با عنوان آخرین پیشرفتهای توسعه پرداخت الکترونیک کرایه، آن را مطرح کرد.
او همچنین گفت: حدود 20 درصد تاکسیها در شهر تهران به سیستم پرداخت الکترونیک مجهز شدهاند.
علیرضا قنادان در نشست مذکور اذعان کرد: اولین بخش در سیستم حمل و نقل که مجهز به روش پرداخت الکترونیک گردید، سیستم مترو بود و سپس در اوایل سال 80 سازمان اتوبوسرانی نیز به این روش مجهز گردید. از همان زمان امکان پرداخت الکترونیک کرایه برای تاکسی هم مطرح گردید.
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی، معتقد است سیستم تاکسیرانی ایران از نظر کیفیت، کمیت و طرز کار با این سیستم در جاهای دیگر دنیا، متفاوت است. زیرا در همه جا سیستم دربستی برای سرویس تاکسیرانی وجود دارد و به همین دلیل، فناوریهای جهانی قابل انطباق با نیازهای ایران نیست.
علیرضا قنادان با اشاره به مشکلات تاکسیرانی گفت: در بسیاری از دیگر کشورها، تعدادی از شرکتهای خصوصی با دارا بودن تعداد کم تاکسی، هدایت ناوگان تاکسیرانی را برعهده دارند. ولی در تهران این ناوگان دارای 80 هزار عضو است که بزرگترین ناوگان تاکسیرانی در خاورمیانه است و از نظر اصول استاندارد شهری، مثبت نیست.
روش پرداخت الکترونیک کرایه تاکسی چگونه خواهد بود؟
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی، اذعان کرد که تاکنون سه روش پرداخت کرایه آزمایش شده که عبارتند از: پرداخت الکترونیک با استفاده از کارت شهروندی، با استفاده از دستگاه پوز و همچنین با استفاده از تلفن همراه.
او گفت: در تاکسی خطی که در مسیر خطی شهر کار میکنند، چون مسافت کوتاه بوده و کرایه کم میباشد، روش شتابی مناسب نیست. در ترمینالهای فرودگاهی و ایستگاههای قطار که مسافران از تاکسی دربستی استفاده میکنند، این روش به کار گرفته میشود.
جهت به کاربردن روش کارت شهروندی، سرمایهگذاری زیادی لازم است که تنها یک شرکت قبول کرد و جوابگوی عموم نگردید. پس در این آزمایش اخیر پرداخت الکترونیکی کرایه تاکسی توسط اپلیکیشنهای تلفن همراه بهترین روش شناخته شد.
آیا تاکسیها به روش پرداخت الکترونیک مجهز هستند؟
علیرضا قنادان در راستای مجهز بودن تاکسیها به روش پرداخت الکترونیک گفت: تاکسیها در مناطق ۱، ۲، ۴، ۵ و ۶ تهران بیشترین پوشش را دارند که حدود 20 درصد تاکسیهای تهران را شامل میشود و در این میان سیستم پرداخت الکترونیک برای بیش از ۹۰ درصد تاکسیهای منطقه 2 راهاندازی شده است.
او در ادامه گفت: حدود 50 الی 60 درصد تاکسیهای منطقههای ۳، ۷، ۸، ۱۲ و 14 تهران و حدود 20 الی 40 درصد تاکسیهای بقیه مناطق تهران، تحت پوشش سیستم پرداخت الکترونیک کرایه تاکسی هستند.
او گفت: در نواحی اطراف دانشگاهها و مدارس بیشترین استفاده از خدمات اینترنتی پرداخت و در نواحی اطراف بازار تهران، کمترین استفاده از این سرویس مشاهده شده که نشان دهنده طبقه اجتماعی مسافران است.
سامانه تعیین پرداخت کرایه چه امکاناتی دارد؟
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران همچنین مطرح نمود که: در فراخوان اولیه 20 شرکت علاقمندی خود جهت همکاری در ایجاد سامانه پرداخت الکترونیک را اعلام کردند ولی قرار داد اولیه با ۷ شرکت بسته شد و سرانجام سه شرکت اجرای عملیات را شروع نمودند.
او همچنین اطلاع داد که امکان اتصال کیف پول نرم افزاری دو سیستم پرداخت الکترونیکی برقرار شده که باعث سهولت کار پرداخت شهروندان شده است.
علیرضا قنادان در مورد پیشنهاد قیمتگذاری کرایه در مسیر غیر خطی گفت: در سال گذشته شورای شهر تائید کرد که قیمتگذاری توسط وبسایت مرکزی و هوشمند تعیین نرخ کرایه خطوط انجام گردد ولی این قابلیت پس از راهاندازی وبسایت مربوطه و امکان پرداخت الکترونیک کرایه انجامپذیر خواهد بود.
در پایان مدیرعامل سازمان تاکسیرانی اعلام کرد: روش پرداخت الکترونیک کرایه تاکسی رو به جلو بوده و در حال بررسی بیشتر است، البته رانندگان تاکسی اجباری بر قبول این روش پرداخت ندارند، ولی برای رانندگانی که از این طرح استفاده مینمایند، توسط باشگاه مشتریان رفاه، برنامههای تشویقی در نظر گرفته شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.