5 استراتژی شروع یک کسبوکار اینترنتی
راهکارهای زیادی برای راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی وجود دارد که قطعاً در مقالات دیگر حتماً به آنها اشاره خواهم کرد. در این مقاله به این میپردازم که چگونه با این 5 استراتژی شروع یک کسبوکار اینترنتی، گامهای استواری را در این زمینه بردارید.
همانطور که در مقاله “کارآفرینی یا خودکارآفرینی؟” بیان کردم، در این چند سال اخیر معنا و مفهوم کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار مقدار متفاوت از گذشته شده است.
شما دیگر نیازی به داشتن سرمایه آنچنانی و مکانی فیزیکی برای راهاندازی یک کسبوکار ندارید. تنها میتوانید با داشتن یک ایده و راه انداختن یک وبسایت کسبوکار خودتان را آغاز کنید.
تلاش و زحمت بسیاری را میطلبد، ولی هنگامیکه مردم شما را بهخوبی بشناسند میتوانید گامهای موفقیت را بهآسانی بردارید. کار اصلی شما این است بر روی ایده و وبسایت خودتان تمرکز کنید و آن را توسعه دهید و آن را تبدیل به یک برند کنید.
درصد موفقیت در این نوع کسبوکارها رابطه بسیار مستقیمی با تلاش شما دارد و میزان درآمد شما بسیار به کوششتان بستگی دارد. در این نوع کسبوکارها در صورت شکست تنها چیزی که از دست میدهید زمان است. البته قطعاً زمان از ارزش مادی و معنوی زیادی برخوردار است، ولی میتوان بهای آن را پای به دست آوردن تجربیاتی که کسب میکنید بگذارید.
یکی از مهمترین کارهایی که باید در هنگام راهاندازی کسبوکار اینترنتی انجام بدهید، جمعآوری اطلاعات پیرامون حوزه کسبوکاری است که میخواهید شروع کنید. شناخت ایده، رقبا و بازار کاری است که باید حتماً انجامش دهید.
ولی این را هم به خاطر بسپارید که مهمترین اطلاعات و دادهها هنگامی به دست میآید که شما شروع به کار کنید. در آن زمان اطلاعات نابی میتوانید کسب نمایید که از اهمیت زیادی در ادامه کسبوکارتان برخوردار خواهد بود.
در ادامه 5 استراتژی شروع یک کسبوکار اینترنتی که باید توسط شما در نظر گرفته و بکار برده شود را بیان میکنم.
1) به شناخت بازار بپردازید
در کلاسها و مشاورههایی که دارم، افرادی را میبینم که با شور و اشتیاق فراوانی قصد راه انداختن یک کسبوکار اینترنتی دارند. ولی وقتی با آنها صحبت میکنم، میبینم که آنها ایده رویایی در سر دارند که در نظر خودشان یکی از پولسازترین ایدهها خواهد شد. وقتی با آنها بیشتر صحبت میکنم میبینم که آنها اصلا به نیاز مشتری و خواست بازار توجه ندارند.
یکی از استراتژیهای شروع هر کسبوکاری این است که به دنبال نیاز مشتری باشیم. شاید ایدهای که ما در سر داریم، ایده بسیار جالبی بر روی کاغذ و در ذهنمان باشد. ولی هنگامیکه آن را به افرادی دیگر بیان میکنیم بازخورد خوبی از آن به دست نمیآوریم. ما قطعاً محصول را فقط برای استفاده خودمان نمیخواهیم، حتماً باید آن محصول باب میل مشتری و بازار باشد.
یکی از ابزارهای مفید در کسب اینچنین اطلاعاتی، گوگل آنالیتیک است که میتواند به ما کمک کند تا هرچه بهتر نیاز مشتری را بشناسیم و به شناخت بازار بپردازیم تا مخاطبان خودمان را بیابیم.
2) خودتان را به مشتریان بشناسانید
هنگامیکه بازار هدف، مشتریان و مخاطبانتان را پیدا کردید، میبایست یک استراتژی برای معرفی خودتان به آنها تهیه کنید.
یکی از بهترین راهکارهای شناساندن کسبوکارتان به مخاطبان، بهینهسازی موتور جستجو یا بهبود سئو سایتتان است. بهینهسازی موتور جستجو یکی از مهمترین استراتژیهای یک کسبوکار اینترنتی است.
سایت شما ویترین کسبوکارتان است و مهمترین درگاه ارتباطی شما با مشتریان است که میتوانید از آن کسب درآمد کنید. پس باید آن را بهگونهای آماده نمایید که بتواند نظر دیگران را به خود جلب نماید تا آنها وارد سایتتان شوند.
قطعاً راهکارهای زیادی برای شناساندن کسبوکارتان به مخاطبان وجود دارد ولی مهمتر از همه این است که بدانید مخاطبان این نوع کسبوکار اغلب بهواسطه جستجو در موتورهای جستجوگر بهخصوص گوگل وارد سایت میشوند.
بهعنوان مدیر کسبوکارتان باید بدانید که رقبای شما هم در تلاش هستند که به جایگاه بهتری در کسبوکارشان برسند، پس بر روی سایت خودشان کار میکنند. و اگر شما این کار را نکنید بهزودی باید غزل خداحافظی را با کارتان بخوانید.
3) به شناخت رقبا و سایتهای معروف در حوزه کسبوکارتان بپردازید
شما با شناخت رقبا و سایتهایی که در حوزه کسبوکارتان فعالیت میکنند میتوانید به بررسی و شناخت هر چه بهتر ایده خود دست یابید. یعنی میتوانید ایده خود را کاملتر و پختهتر نمایید.
محصول و خدمات، نحوه ارائه پشتیبانی و کسب رضایتمندی مشتریان چیزهایی است که باید در هنگام شروع کسبوکار آنها را در نظر داشته باشید و آنها را به شکل دقیقی بررسی نمایید.
همانطور که در ابتدا گفتم، بعد از راهاندازی کسبوکار اطلاعات زیادی در رابطه با کسبوکارتان به دست میآورید، ولی شما میبایست به تجزیهوتحلیل دادههای سایتهایی بپردازید که در حوزه کسبوکار شما در حال فعالیت هستند. این کار باعث میگردد که بتوانید برنامهریزی منظمتر و دقیقتری داشته باشید و اینگونه میزان موفقیت خودتان را بالا ببرید.
4) استراتژی بازاریابیتان را مشخص کنید
داشتن یک استراتژی بازاریابی به شما کمک میکند تا بتوانید هرچه بهتر به یک سودآوری بالا دست یابید. از استراتژیهای شروع یک کسبوکار اینترنتی این است که میبایست مسیر بازاریابی خودتان را مشخص کنید و البته بعد از آن سریع آغاز نمایید.
جلب اعتماد و تعامل با او نیازمند صرف انرژی، زمان و پول است. این کار قطعاً هزینههایی برایتان خواهد داشت. با آغاز فعالیتهای بازاریابی میتوانید تا زمان موفق شدن و شناخته شدن برندتان دایره مخاطبانتان را گسترش دهید.
داشتن یک لوگو و نشانه مختص به خودتان یکی از راهکارهای جلب اعتماد با مشتریان است. زیرا اینگونه خود را یک مجموعه یکپارچه و منظم نشان میدهید. به غیر از آن میتوانید در فعالیتهای بازاریابی و بازارسازی هرچه بهتر خود را به نمایش بگذارید و مشتریان را به سمت خودتان جلب نمایید.
5) در شبکههای اجتماعی فعالیت حرفهای داشته باشید
شبکههای اجتماعی دیگر جزئی از زندگی ما انسانها شدهاند. بهگونهای که وقتی از خواب بیدار میشویم به سراغشان میرویم تا از اتفاقات دنیای بیرون و پیامهای به اشتراک گذاشتهشده بین یکدیگر مطلع شویم.
فعالیت در شبکههای اجتماعی بهصورت حرفهای باعث میگردد تا شما بیشتر شناخته شوید. در دنیای کسبوکار اینترنتی، شبکههای اجتماعی نقش بسزایی در برندسازی کسبوکارتان دارد. بهتر است هرچه زودتر و هنگام راهاندازی وبسایتتان شروع فعالیت در شبکههای اجتماعی را آغاز کنید.
اینگونه همزمان با گسترش وبسایت میتوانید در شبکههای اجتماعی بهعنوان یک برند معتمد شناخته شوید.
استاد عزیز سلام وقت شما بخیر
ممنونم بابت مطالبی که به اشتراک گذاشتید
ولی من در کار خودم به رغیب نگاه نمیکنم چون دیدن رغیب یعنی ضعیف بودن
و به جای اینکه به رغیب نگاه کنم و ایده های خودم را کور کنم در شرایط خودم بهترین اقدامات را انجام میدهم
سپاس بابت مطالب خوبتون
با سپاس از شما جناب آقای معین عزیز و بزرگوار.
اینکه به رقیب نگاه نکنید و مشغول کار خودتان باشید، خیلی هم عالی است. چون اینگونه دچار سردرگرمی در کسب و کارتان نمی شوید و با تمرکز بسیار بیشتری پیش می روید. ولی منظور من از این بند در این مقاله این نیست که باید متمرکز به فعالیت رقبا شویم و از کسب و کار خودمان باز بمانیم، بلکه قطعا افرادی که پیش از این در حوزه فعالیت شما مشغول به کار هستند توانسته اند تجربیات خوبی بدست بیاورند که آن تجربیات شاید دچار نقصانی باشد که اگر شما آن را بیابید میتوانید راهکار و محصولی تولید کنید که شما را از دیگران متمایز کند.
شما نه از دید رقابت و نه از دید مبارزه به رقبای خود نگاه کنید، بلکه آنها را دوستان خوبی بدانید که به شما ایده و تجربیات خوبی می دهند.
آرزوی سرافرازی برای شما دارم دوست خوبم
وب سایت خوبی دارین ممنون
سلام. با سپاس از توجه شما دوست عزیز
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون
ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون
بشه
سلام. سپاس از شما دوست عزیز
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
سلام. از لطفتون سپاسگزاریم
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.
سلام. سپاسگزارم از لطفتون
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از
دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطالب کاربردی
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
وای خیلی خوبه ساییتون
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون بشه
سلام دوست عزیز.
بسیار سپاسگزارم از این انرژی که دادید.
سربلند و سرافراز، کارآفرین باشید
اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم کنید؟
سلام و وقت بخیر دوست عزیز.
منظورتون لینک کدام مطلب است؟
سلام
من خیلی اتفاقی از گوگل اومدم
با اجازتون من اینجا برای دوستمم فرستادم تا بیاد ببینه
ممنون
سلام دوست عزیز
سپاسگزارم از حضورتان در وب سایت آموزش کارآفرینی و کسبوکار
سلام
من خیلی اتفاقی از گوگل اومدم
با اجازتون من اینجا برای دوستمم فرستادم تا بیاد ببینه
ممنون
ممنونم بابت مطالب خوب و مفیدتون
سلام
با اجازتون من اینجا برای دوستمم فرستادم تا بیاد ببینه
من خیلی اتفاقی از گوگل اومدم
ممنون از سایت مفیدتون واثعا
ممنون
سلام روزتون بخیر تندرستی
واقعا لذت بخش بود هم سایتتون هم این قسمت
خواستم نظری بزارم تا خستگییتون در بره
خداقوت
واقعا لذت بردم و مرسی بابت سرعت سایتتون
البته یه سوال دارم که بزار یه بار دیگه ببینم اگر اوکی نشد مطرح میکنم / پخش تراکت
very good post for me
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت
ها هستید.
سلام روز بخیر
واقعا برام مفید بود — خسته نباشید — دنبال اونی که بودم پیداش کردم
سلام روز بخیر
دنبال اونی که بودم پیداش کردم — واقعا برام مفید بود — خسته نباشید
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
سلام روزتون بخیر
تشکر برای هر پست فوق العاده دیگر
جای دیگر ممکن است فقط کسی آن نوع اطلاعات را با چنین روش ایده آل نوشتن بدست آورد؟
من هفته آینده یک سخنرانی دارم و در جستجوی چنین اطلاعاتی هستم
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطالب کاربردی
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین